Exameninstellingen

Associatie voor Examinering

100% onafhankelijk. De hoogst gewaardeerde diploma’s. 50.000 examens per jaar. Expert in examinering. Dát is de Associatie in een notendop. Mogen wij ons even voorstellen? De Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. De Associatie is een coöperatie, ontstaan uit een samenwerking tussen zes verschillende verenigingen. Al meer dan 75 jaar is

Link naar de website

Provex - Examens & Audits

Onder de naam 'Telecoach' biedt Provex verschillende e-learning en examensystemen. Deze kunnen eventueel worden aangepast aan de wensen van de opdrachtgevers. Ook kunnen examens worden gerealiseerd, waarbij verschillende examineer technieken gebruikt kunnen worden, waaronder volledig online-op-afstand. Provex staat voor 'You have to PROve it in an EXam!)

Link naar de website

Intop

Theorie-examens en (live-en video) assessments

Link naar de website

Bureau ICE

Bureau ICE is een onafhankelijke aanbieder van betrouwbare en kwalitatief goede toetsen en examens. Of u nu werkzaam bent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, hoger onderwijs, NT2-onderwijs of bedrijfsleven, wij hebben alle expertise in huis om objectieve meetinstrumenten te maken die u kunt inzetten bij uw leerlingen, studenten of personeelsleden.

Link naar de website

IBEX

IBEX is een examenbureau gespecialiseerd op het gebied van persoonscertificering in Arboveiligheid: VCA, Electra ( basis en BEI Stipel), VIAG ( Stipel), Asbest ( DAV 1 en 2, DTA, DIA, ADK en DAA). IBEX neemt ook op het gebied van Sociale Veiligheid examens af zoals predictive profiling.

Link naar de website

SVH

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) zet zich in voor het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en beroepsgilden stelt SVH kwaliteitseisen voor de branche vast. Op basis daarvan worden leermiddelen en examens ontwikkeld voor het (mbo-) onderwijs, opleiders en ondernemers. Voor meer informatie: www.svh.nlSVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) zet zich in voor het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en beroepsgilden stelt SVH kwaliteitseisen voor de branche vast. Op basis daarvan worden leermiddelen en examens ontwikkeld voor het (mbo-) onderwijs, opleiders en ondernemers. Voor meer informatie: www.svh.nl

Link naar de website

EXIN

EXIN is een internationaal, onafhankelijk certificeringsinstituut voor ICT-professionals, opgericht in 1984 in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. Met meer dan 1.000 geaccrediteerde examen- en opleidingspartners, biedt EXIN ICT-certificeringen en competentie assessments aan professionals en en HR-afdelingen in meer dan 165 landen en 20 talen

Link naar de website

CertoPlan B.V.

CertoPlan neemt verschillende examens af op het gebied van (brand)beveiliging. CertoPlan heeft jarenlange ervaring in het afnemen van examens en het objectief toetsen van kandidaten. De examens kunnen zowel uit een schriftelijk gedeelte als uit een praktijkgedeelte bestaan. Veel van de examens zijn een vereiste voor bedrijven om te worden gecertificeerd op basis van de CCV regelingen.

Link naar de website

PBNA

PBNA verzorgt examens van LBO- tot en met HBO-niveau en is marktleider op het gebied van VCA en SOG-examens. Examens staan onder toezicht of zijn geaccrediteerd door VCA-infra, Stichting Examenkamer, DNV en NVAO. PBNA organiseert examens op 38 plaatsen in Nederland voor meer dan 4.000 groepen en 70.000 kandidaten per jaar.

Link naar de website

Stichting OCC

De Stichting OCC is de onafhankelijke exameninstelling voor de contractcateringbranche. In opdracht van de branche toetst OCC de vakbekwaamheid van werknemers op verschillende niveaus. Het examen voor Praktijkopleider staat onder toezicht van de Examenkamer.

Link naar de website

Visavi

Visavi is ontwikkelaar en uitgever van opleidingsproducten voor kappers (MBO), schoonheidsspecialisten (MBO), nagelstylisten en uiterlijke verzorging (VMBO). Daarnaast ontwikkelen en faciliteren wij namens de Sociale Partners Kappers (ANKO, FNV Mooi, CNV Vakmensen) kappersexamens voor niveau twee en drie. Vanaf schooljaar 2014 biedt Visavi tevens examens aan voor (Allround)Schoonheidsspecialist.

Link naar de website

SVMNIVO

SVMNIVO is hét examenbureau voor de vastgoedbranche. In opdracht van VastgoedCert toetst SVMNIVO de vakbekwaamheid van makelaars en taxateurs.

Link naar de website

WFTNIVO

WFTNIVO staat al jarenlang bekend als het "no-nonsense" examenbureau dat de Wft-modules examineert.

Link naar de website

Examenadviesburo

Examenadviesburo is dé organisatie die gespecialiseerd is in toetsontwikkeling, toetsafname en alle andere aspecten die met examinering te maken hebben. Examenadviesburo: Van toetsontwikkeling tot toetsafname: certificering van professionals!

Link naar de website

I-TEM Examen B.V.

Richt zich op (digitale) en praktische toetsing van veiligheid en vakmanschap van technici in de industrie. De dienstverlening heeft als doelstelling kennis in de organisatie te borgen en zeker stellen dat medewerkers competent zijn.

Link naar de website

SPO

SPO opleidingen voor pensioenprofessionals worden afgerond met een door de sector erkend examen. Deze examens worden verzorgd door het examenbureau van SPO en afgenomen op verschillende locaties in Nederland. SPO examens staan onder extern toezicht van de Examenkamer.

Link naar de website

Centraal Bureau Examens B.V.

Centraal Bureau Examens b.v. is een onafhankelijk examenbureau voor het afnemen van VCA- en andere veiligheidsexamens. Ook zijn wij een erkend EVC-aanbieder en een gecertificeerde exameninstelling Transport & Logistiek. De examens worden door heel Nederland afgenomen op onze eigen (CBT) examenlocaties, scholen en bij opleiders.

Link naar de website

ESS examenservices

ESS examenservices is het expertisecentrum voor de ontwikkeling van beoordelingsinstrumenten, toetsen en examens. Dit doen wij met en voor het beroepsonderwijs in de handel en MITT (mbo en vmbo). Daarnaast verzorgt ESS trainingen en geeft voorlichting over beoordelen. Verder adviseert en ondersteunt ESS organisaties en personen in het gebruik van exameninstrumenten.

Link naar de website

NBCE

Het Nederlands Bureau Competentie Examens is een exameninstituut dat in opdracht alle vormen van toetsing, examinering en evaluatieproducten ontwikkeld, afneemt en duidt.

Link naar de website

TCI- stichting ToetsCentrum Intereducatief

TCI is een onafhankelijke exameninstelling voor onder andere de sectoren zorg/welzijn, uiterlijke verzorging en beeldende vakken. TCI staat ingeschreven in het centraal register beroepsonderwijs waardoor het valt onder toezicht van de onderwijsinspectie als exameninstelling. TCI verzorgt voor beroepsverenigingen examinering en certificering. Examinering- Toetsing - EVC - ECVET - NLQF

Link naar de website