Nieuws

In het nieuws

In deze ‘In het nieuws’ vier recente artikelen uit de media:

 

De laatste twee nieuwsberichten gaan over het AI-chatprogramma ChatGPT. De ontwikkelaars ervan (OpenAI) hebben de software gratis ter beschikking gesteld en sindsdien is het al vele malen gedownload (miljoen keren wordt genoemd) om vragen aan te stellen of opdrachten aan te geven. Het maken van een opstel, essay, beroepsproduct of een scriptie is zo gepiept!

 

Lees over ChatGPT ook de volgende blog van Saçan,Erdinç E. geplaatst in Surf Communities: ‘Dit is niet geschreven door AI. Het gaat over de impact van AI op ons onderwijs’:

 

Saçan,Erdinç E. van Fontys Hogescholen schrijft over zijn blog het volgende:

In deze blog, die ik niet door ChatGPT heb laten schrijven, haal ik de recente meningen en discussies, maar ook artikelen aan. Een soort samenraapsel om vooral mensen uit het onderwijs, die het nog niet kennen, er bekend mee te maken en vooral om duidelijk te maken dat we op een kruispunt staan. Wat voor effect en impact kan een toepassing als chatGPT hebben op onze manier van onderwijs geven? Het is nu nog maar een voorbeeld, maar er zijn genoeg startups die met soortgelijke tools bezig zijn.