Nieuws

Netwerken met Toetsnetwerken

Zoals beschreven in de 37ste E-Nieuwsbrief wil de redactie van Examens samenwerken met verschillende toetsnetwerken. Tot nu toe betreft dat het Netwerk Toetsbekwaamheid en het Platform Leren van Toetsen. Over programmatisch toetsen was ook sprake van een netwerk (Leernetwerk Programmatisch toetsen), maar momenteel is dat een informeel samenstel van gelijkgestemden doordat een ondersteunende organisatie qua doorlooptijd haar ‘technisch’ einde had bereikt. Zodra weer sprake kan zijn van een echt netwerk zullen we vanuit de redactie weer contact zoeken met dat netwerk.

 

Maar ‘Alles over programmatisch toetsen’ is samengebracht op de website van www.lerenvantoetsen.nl/programmatisch-toetsen/:

 

Netwerk Toetsbekwaamheid
Ter informatie het volgende van de website https://toetsbekwaamheid.nl/netwerkbijeenkomsten/

 

 

Dus wil je op de hoogte worden gehouden meld je aan als netwerklid (ook van buiten het hbo): info@toetsbekwaamheid.nl.

 

Week van Toetsbekwaamheid
Van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2022 vindt de tweede Week van Toetsbekwaamheid van 2022 plaats. Tijdens deze week zullen wederom uiteenlopende workshops en inspiraratiesessies worden georganiseerd rondom het thema Toetsbekwaamheid. Deze 3 dagen zullen worden gevolgd door het afsluitende (fysieke!) congres van het project Je Ogen Uitkijken op 13 oktober 2022.

 

Afsluitend congres van het project Je Ogen Uitkijken
Tijdens het afsluitend congres van het project Je Ogen Uitkijken zullen onder andere de belangrijkste uitkomsten vanuit het project worden gepresenteerd. Tevens is het een dag waarin de toetsbekwaamheid van (h(b)o)-docenten en het netwerk Toetsbekwaamheid volop in de schijnwerpers zullen staan! Enkele gastsprekers zijn Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, Desirée Joosten – ten Brinke, hoogleraar leren van volwassenen aan de Universiteit Utrecht en Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Eerste Kamer en voorzitter van de expertgroep Vreemde Ogen Dwingen. Het aantal plaatsen is beperkt tot 200. Locatie HAN, University of Applied Sciences, locatie Nijmegen, 13 oktober 2022.

 

Netwerk Toetsbekwaamheid h(b)o
Op vrijdag 3 juni organiseerde het Platform Leren van Toetsen haar jaarlijkse Festival Leren van Toetsen. Examens mocht met een standje aanwezig zijn en vertegenwoordigde ons tijdschrift en de NVE (Nederlandse Vereniging voor Examens) (zie bij ‘Vanuit de redactie’). En natuurlijk mochten we ook deelnemen aan het congres. Hieronder wat informatie over het Festival voor wie op vrijdag 2 juni 2023 (save the date) belangstelling zou hebben.

 

De toegangsprijs is slechts € 75,00, vroeger zelfs gratis, wat de intentie van het Platform laat zien, maar door de grote belangstelling was het niet meer gratis te organiseren. Het vindt elk jaar op de eerste vrijdag van juni plaats, en ergens bij een hogeschool.

  • Dit jaar was het bij Hogeschool Inholland te Den Haag. 
  • Er hadden zich ongeveer 300 deelnemers aangemeld. 
  • Er zijn ongeveer 270 deelnemers verschenen. 
  • Het was prachtig weer en in de ruime tuin van de hogeschool had de organisatie een festivalsfeer weten te creëren met tafels, statafels, foodtrucks, smoothies en een pianist. 
  • De sfeer was ontspannen, gezellig en het programma voorzag in veel onderwerpen met goede sprekers. 

Op 2 juni 2023 zal het vast vergelijkbaar zijn!

Overigens was Martijn Leenknecht erg blij dat de laatste uitgave van Examens (2022-2) die tijdens het Festival werd uitgedeeld aan de aanwezigen; Martijn stond namelijk zelf in die uitgave met zijn Gastcolumn. Was dat toeval? Euh ja, het was toeval!

 

Hier zijn sterke column over ‘Mensen vormen culturen en culturen vormen mensen’.

 

Wat bijzonder aantrekkelijk is aan het netwerk Platform Leren van Toetsen is dat het Platform zoveel kennis deelt in veelal theoretisch onderbouwde artikelen. Via ‘Nieuwsbrief ontvangen’ krijg je deze kennis in je mailbox aangereikt: https://lerenvantoetsen.nl/#contact.