Nieuws

NVE nieuws januari 2019

Nederlandse Vereniging voor Examens

Nieuwjaarsborrel 24 januari
Wij nodigen je graag uit op 24 januari 2019 om onder het genot van een hapje en drankje terug te blikken op het afgelopen jaar en gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar. De nieuwjaarsborrel zal plaatsvinden op de Plotterweg 1 te Amersfoort vanaf 16:00 uur.
Laat je even weten of je erbij bent?

Uiteraard wensen we als bestuur dat de NVE een succesvol 2019 ingaat en zullen wij onze ideeën hiervoor tijdens de receptie met jullie delen. Deze plannen zullen we vervolgens wel samen moeten vormgeven. Als iedereen zijn steentje bijdraagt dan kunnen we er écht iets moois van maken. Als bestuur doen we daarom een oproep aan jullie om alvast na te denken hoe jullie een actieve bijdrage kunnen leveren aan de NVE, dan pakken we het tijdens de receptie gezamenlijk verder op.
 

Congres 14 maart
Donderdag 14 maart 2019 wordt hét Examencongres gehouden bij Kasteel de Schaffelaar te Barneveld. Heb jij je al aangemeld?

 

Wat hebben we voor je in petto?
Een afwisselende dag met presentaties, workshops en discussies! De dag staat in het teken van het delen van kennis over examinering en in gesprek gaan met vakgenoten. Ga je de uitdaging aan? Er zijn verschillende presentaties en workshops en je kunt dit jaar zelfs een paneldiscussie bijwonen. Natuurlijk mag de Prijs voor Examens niet missen op hét Examencongres. In de ochtend kunnen de kandidaten zich presenteren, en tijdens de break en de lunch en kan er worden gestemd. Na de lunch zal de prijs worden uitgereikt. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel.

 

9.00       Ontvangst
9.30       Opening
9.45       Ronde 1
10.45     Koffiebreak
11:15     Ronde 2
12.15     Lunch
13:00     Prijs voor Examens
13:30     Ronde 3
14:30     Middagbreak
15:00     Ronde 4
16:00     Afsluiting en borrel

 

Onderwerpen presentaties en workshops o.a.

  • Leren voor je examen of juist beter worden door je examen? Hoe kan de juiste balans tussen formatief en summatief toetsen de leerprestatie verbeteren.
  • Een goed praktijkexamen maken is nog niet zo makkelijk. Doelen, instructies en criteria moeten op elkaar zijn afgestemd. Weten hoe je dat doet? Evelyn laat het je zien!
  • Laat je niet beetnemen! Examenfraude is van alle tijden. Wil jij inzicht krijgen in hoe fraude kan worden gedetecteerd aan de hand van data? Kom dan vooral.
  • Een jaar na dato, je hebt de examenprijs gewonnen en wat dan. D-PAC ligt toe hoe comparatief beoordelen succesvol geïmplementeerd kan worden. Leer uit de praktijk.
  • Geschikt of ongeschikt. Master toetsdeskundige in een uur laat zien dat je een professional bent. Een leuke interactieve sessie waarin je wordt uitgedaagd op jouw kennis.
  • Big brother is watching you! Surveilleren op afstand wat zijn daar nu de voor- en nadelen van. Leer van de praktijkervaringen van anderen.
  • We have a security leak! Fraude komt altijd voor, maar hoe kun je dit nu op een praktische manier ontdekken. Zelf aan de slag met een protocol om beveiligingsrisico’s te herkennen bij jouw eigen instelling.
  • Chocolate Chip Cookie Exercise en andere actieve en animerende werkvormen voor het bevorderen van de toetsbekwaamheid van docenten.
  • Assessment analytics in de praktijk. P- Rit en Rar waardes zijn gesneden koek maar overzie jij ook de consequenties van je keuzes? Vragen verwijderen of iedereen de punten toekennen? De cesuur omhoog is naar beneden? Praktisch aan de slag met concrete voorbeelden.
  • EVC. Wat is het valideren van vakvolwassenheid en hoe doe je dat? En hoe stel je beroepsoverstijgende competenties vast? Welke methodes worden er voor gebruikt?

Klik hier voor het uitgebreide programma. Houd er rekening mee dat er in ronde 4 nog een en ander kan gaan wijzigen, over de concrete wijzigingen wordt je later geïnformeerd.

Schrijf je in voor het congres en noteer 14 maart in je agenda! Bij vragen kun je contact opnemen met het secretariaat via secretariaat@nvexamens.nl of via 010 – 760 11 09.