Nieuws

NVE nieuws juli 2019

Nederlandse Vereniging voor Examens

Nieuwtjes op examengebied? Deel ze!

Vanuit de NVE gaan we een whatsappgroep in het leven roepen waarin verschillende leden hun expertise inbrengen en met elkaar delen. Het doel van deze groep is om snel te kunnen reageren op ontwikkelingen in de markt c.q. de media zodat we als vereniging meer zichtbaar zijn en ook een (onder leden) breed gedragen visie ten toon kunnen spreiden. Wil je deelnemen? Stuur dan een mail naar secretariaat@nvexamens.nl met je mobiele nummer zodat je toegevoegd kan worden.

 

Publicatie fraude

Als voorzitter van de NVE heeft Wesley van ’t Hof een aantal interviews gegeven over de ernst van examenfraude. Hij was zowel in de uitzending van BNR als van EenVandaag. Benieuwd? Luister hier het topic op BNR terug.
 

Bijdrage vanuit een lid

Eén van onze leden, Lamark, heeft in samenwerking met de Examenkamer objectieve criteria en een sterrenclassificatie voor toetslocaties opgesteld en wil dit graag (markt breed) introduceren. In het kader van transparantie en vooral fraudepreventie (zoals aangegeven in het BNR interview) zijn er twee meetinstrumenten bedacht:

 

  1. Objectieve criteria/normering voor toetscentra
    Een keurmerk, overeen te komen met alle betrokkenen, dat continu gericht is op verbeteringen en kwaliteitsbeheersing van het examenstelsel.
  2. Sterrenclassificatie voor toetslocaties
    Een classificatiesysteem om helder weer te geven welke faciliteiten aanwezig zijn binnen een toetslocatie.


Ook met iets bezig ter bevordering van de kwaliteit van examinering? Laat het ons weten!

 

Algemene Ledenvergadering

Op dinsdag 21 mei heeft de Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden. De notulen zijn na te lezen op onze website.

 

Examencongres 2020

Ben of ken je iemand die een interactieve workshop wil verzorgen tijdens het NVE-congres op 5 maart 2020 of heb je een interessant onderwerp dat écht aan bod moet komen? Laat het weten aan het secretariaat via 010 - 760 11 09 of secretariaat@nvexamens.nl.