Nieuws

Oplage E-Nieuwsbrief en IP-abonnement

Vanuit de redactie

Oplage E-Nieuwsbrief

Tijdens de laatste redactievergadering op 1 maart 2018 melde Eric Vullers (de uitgever) dat de oplage van de E-Nieuwsbrief het prachtige aantal van bijna 4.000 unieke e-mailadressen heeft gehaald. Met 21 Nieuwsbrieven is de oplage hiervan in vijf jaar tijd ongeveer verachtvoudigd. De oplage van de gedrukte versie van EXAMENS blijft stabiel rond de 1.000 exemplaren. Naast de gedrukte oplage biedt de uitgever een digitaal abonnement op IP-adres aan. Meerdere gebruikers van één organisatie hebben dan onbeperkt toegang tot de PDF-versie van EXAMENS en tot alle eerdere PDF-uitgaven van EXAMENS. Inmiddels hebben negentien organisaties een digitaal abonnement op basis van hun IP-adres afgesloten. Niet bekend is hoeveel lezers dit betreft.

 

Alba-academie

Artevelde Hogeschool (België) 

De Haagse Hogeschool

Erasmus MC

Fontys Hogescholen

Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Hogeschool Leiden

Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Utrecht

Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool Viaa

Hogeschool Zeeland

NHTV Breda

NUOVO Scholengroep

Saxion

SURFnet

Uitgeverij Thema / S&N University

Windesheim

Zuyd Hogeschool

 

 

Vergaderlocatie Cito te Arnhem

De redactie heeft op 1 maart 2018 voor het eerst vergadert in een vergaderruimte van Cito te Arnhem. Een prachtige ruimte met koffie/thee onder handbereik en gelegen naast het centraal station van Arnhem. Cito dank voor het beschikbaar stellen van deze prettige en goed bereikbare vergaderlocatie.

 

Planning 2018

Omdat we hier af en toe vragen over krijgen hier normaals de planning van EXAMENS voor de rest van 2018.

 

Verschijning tijdschrift in 2018:

nummer 2: 15 mei;

nummer 3: 18 september;

nummer 4: 20 november.

 

Verschijning E-Nieuwsbrief in 2018:

nummer 22: 4 juli;

nummer 23: 31 oktober.

 

 

 

De redactie stelt zich voor

We willen de redactie wat meer een gezicht geven, zodat u wat meer inzicht heeft in de achtergrond van de redactieleden. In de komende nieuwsbrieven stelt zich steeds één redactielid aan u voor. Deze keer maakt u nader kennis met Karin Gerritsen-van Leeuwenkamp.

Nadat ik mijn eerste artikel had geschreven voor EXAMENS ben ik gevraagd om redactielid te worden. Na een gesprek met de toenmalige hoofdredac­teuren Henk van Berkel en Annemarie de Knecht-van Eekelen ben ik in januari 2011 lid geworden van de redactie. Het is leuk en leerzaam om bij te dragen aan een tijdschrift dat zowel onderzoeksartikelen als praktijkgerichte artikelen publiceert.


Vanaf 2005 ben ik werkzaam op Saxion. Eerst ben ik bij de Academie Gezondheidszorg als docent verpleegkunde betrokken geweest bij het ontwerpen, maken en uitvoeren van onderwijs en toetsing en ben ik voorzitter geweest van de toetscommissie. Nadat ik de opleiding Hoger Gezondheidszorg Onderwijs heb afgerond aan de Vrije Universiteit, heb ik Onderwijswetenschappen gestudeerd aan de Open Universiteit. Vanaf 2010 ben ik als onderwijskundig adviseur docententeams, teamleiders en managers gaan adviseren. Ook heb ik van 2012 tot 2015 als kenniskringlid van het Lectoraat Assessment onderzoek gedaan naar toetsing. Momenteel werk ik als adviseur onderwijs en onderzoek bij Bureau Kwaliteitszorg met als belangrijkste focus toetsing.


Ik wil graag mensen bewust (blijven) maken van de noodzaak van kwaliteit van toetsing. In het borgen, monitoren en verbeteren van kwaliteit van toetsing is het nodig dat de perspectieven van alle stakeholders worden meegenomen, waaronder het perspectief van de student. Dat is de reden dat ik momenteel als buitenpromovenda bij het Welten instituut van de Open Universiteit onderzoek doe naar het perspectief van studenten op de kwaliteit van toetsing en de invloed daarvan op hun leren.